sc_logo.png

 

Hem Produkter Köpvillkor Om Företaget Kontakt Länkar Prislista GDPR
Företagets milstolpar Bildgalleri

Nelfab Sweden AB

 

Askersunds Tekniska Fabrik grundades i Askersund 1907 och verksamheten började under våren samma år. Upphovsmannen var Otto Evald Rudebäck.


Rudebäck hade varit sjuk i långa perioder och hade i Sverige inte fått den hjälp han så väl behövde. Han fick höra talas om homeopati och reste till Tyskland. Där kontaktade han läkaren och homeopaten Hahn.


Efter några behandlingar av Hahn blev hans hälsa återställd. Han kunde som återställd orka ta det viktiga beslutet att införa denna goda terapiform till Sverige. Han kontaktade tyska och svenska myndigheter och allt blev klart och fabrikationen kunde ta sin början.


Vid Otto Evalds död så övertog sonen Georg tillverkningen. Tre personer anställdes under åren. Den första var Gösta Persson som kom till företaget som 16-åring och stannade till 1972. En 48-årig anställning. Nästa i raden var hans hustru Kristina och därefter Arvid Svidén. När Georg slutade i företaget skänkte han verksamheten till de tre anställda. Arvids fru anställdes för att sköta bokföringen.


Den första januari 1973 övertog Naturläkeföretagen bolaget och flyttade det till Örkelljunga där det fortfarande finns. Företaget har bytt namn och heter nu Nelfab Sweden  AB. Tillverkningen av homeopati har upphört pga rådande regelverk från mydigheterna.

Copyright | Hemsida med Sitoo